Téma

Tanácsos

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza papsági szervezetét elsősorban elnökségek igazgatják. Az egyház legmagasabb irányító testületétől, az Első Elnökségtől kezdve a helyi gyülekezetekig ezek az elnökségek elnökből és két tanácsosból állnak. Kivételt képeznek elnevezés tekintetében a helyi egyházközségek, amelyek nem hivatásos vezetőit püspöknek hívják. Az őt segítő két férfit azonban szintén tanácsosoknak nevezik.

Az igazgatási szinttől függetlenül a tanácsosok feladata az elnök vagy a püspök segítése és támogatása. A tanácsosok különböző lelki és igazgatási feladatokat látnak el, amelyeket az elnöktől vagy a püspöktől kapnak, és helyettesítik őt, ha az elnök vagy a püspök nem elérhető. A szervezettől függően ezek a tanácsosok lehetnek különböző életkorú férfiak vagy nők is. A cövekelnökségben például a tanácsosok felnőtt férfiak, míg a diakónusok kvórumában 12 vagy 13 éves fiúk. Hasonlóképpen, egy segítőegyleti elnökségben a tanácsosok felnőtt nők, míg a fiatal nők osztályaiban a tanácsosok 12 és 18 év közötti kamaszlányok.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.