Téma

Történelmi helyek

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nagyon fontosnak tartja történelmének megőrzését és megosztását. Az egyház több tucat történelmi helyet gondoz, ahol a különböző hitű emberek fontos tanulságokat vonhatnak le a történelemről, a hitről és az elkötelezettségről.

„Történelmi helyeink segítenek nekünk elmondani az utolsó napi szentek egyedülálló történetét – mondta Marlin K. Jensen elder, egyházi történész és jegyző. – Mindegyik helyszín tele van történelmileg pontos részletekkel, és érdekes kiállításokkal, ahol az emberek jobban megérthetik, kik vagyunk, és mit tartunk fontosnak.”

Az egyház mindegyik történelmi helyét ingyenesen látogathatja a nagyközönség. Vannak olyan nagyobb történelmi helyek, melyek több helyszínt is magukba foglalnak, például Nauvoo, Illinois, vagy a New York állambeli Palmyra. Más helyek kicsik, csak egy szoborból vagy kis épületből állnak, például a Gadfield Elm kápolna Angliában vagy a Mormon Hadtest Történelmi Emlékhelye a kaliforniai San Diegóban. Sok helyen szórakoztató tevékenységek várják a családokat.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.