Téma

Szökőár segítség

http://www.lds.org/library/page/display/0,7098,6215-1-3213-1,00.html

  • Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza azonnali emberbaráti segítséget nyújtott 2004 decemberében Indonézia, Thaiföld és Sri Lanka szökőár sújtotta területeinek. Az Islamic Relief Worldwide-dal [Világméretű Iszlám Segélyszervezet] összefogva az egyház ételt és vészhelyzeti ellátmányokat küldött az Egyesült Államokból a katasztrófa-sújtotta területekre.
  • Az egyház hosszú távú segélyezési projektekkel továbbra is jelen van ebben a térségben. A helyi önkormányzatok és vállalatok segítségével otthonok, iskolák, egészségügyi központok és mecsetek épültek újjá.
  • Egyes területeken az egyház vezetői, a misszionáriusok és az egyház tagjai azon munkálkodtak, hogy segítsenek az embereknek visszatérni a munkájukhoz. Halászok, gazdálkodók és szövőmunkások kaptak ahhoz szükséges eszközöket, hogy dolgozni tudjanak, és el tudják látni magukat, a családjukat és a közösségüket.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.