Téma

Misszionáriusképző központok

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházából hetente közel ötszáz 19 és 25 év közötti fiatal férfi és nő hagyja maga mögött a családját, a barátait, az iskolát és a karrierjét, és utazik el a világszerte megtalálható 15 misszionáriusképző központ egyikébe (melyekre időnként MTC-ként vagy magyarul MKK-ként is utalnak) .

Mielőtt a képzési központba indulnának, a misszionáriusok megbízólevelet kapnak az egyház elnökétől Salt Lake Cityből, amelyben tájékoztatják őket arról, hogy a következő 2 évben (fiatal férfiak esetében) vagy 18 hónapban (fiatal nők esetében) hol fognak szolgálni.

A misszionáriusok körülbelül 80 százaléka az egyház legnagyobb képzési központjában, a utahi Provóban részesül képzésben. Egy időben átlagosan 2700 misszionáriusnak ad otthont, vagyis egy év leforgása alatt 24 ezernek.

A képzési központokban a misszionáriusok vallási oktatásban és nyelvi képzésben részesülnek, és tanítási készségeket sajátítanak el. Mielőtt elutaznának a több mint 120 ország valamelyikébe, melyet kijelöltek nekik, megtanulják tisztelni és érteni azon területek és országok kultúráját, ahol szolgálni fognak. A képzés három héttől három hónapig terjed, a nyelvi szükségletek függvényében.

Lásd még Misszionáriusi program

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.