Téma

Család

  • Az utolsó napi szent tan lényegét alkotja az egységes, örökre együtt élő és fejlődő család képe. Az apa és anya által vezetett családban a gyermekek olyan erényekre tesznek szert, mint a szeretet, a bizalom, a hűség, az együttműködés és a szolgálat.
  • Az egyház tana értelmében az a házasság, amely az egyház egyik templomában köttetik, nem ér véget a halállal, ha a házaspár hű marad a templomi fogadalmaihoz. Ilyenkor a családi kapcsolatok a síron túl is megmaradnak, és a család tagjai az örökkévalóságon át fejlődhetnek.
  • 1995-ben az Első Elnökség és a Tizenkét Apostol Kvóruma – az egyház két legmagasabb irányító testülete – kiadott egy kiáltványt, amely elmagyarázza a család isteni természetét, valamint a családi kapcsolatok mikéntjét és táplálásának módjait. (Lásd A család: Kiáltvány a világhoz.)
  • Az egyház vezetői 1915-ben létrehoztak egy programot, amely arra biztatja a szülőket, hogy hetente egyszer gyűjtsék maguk köré a családjukat és szenteljék azt az estét a családnak. A családi est olyan időszak, amikor a szülők az evangélium tantételeit taníthatják a gyermekeiknek. A tipikus családi estnek részét képezi az ima, az ének, a rövid tanítás, a tevékenység és a frissítők. A tanítást a szülők, időnként a gyermekek tartják.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.