Téma

A világméretű egyház központja

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza központja azóta a Utah állambeli Salt Lake City belvárosában található, amióta a pionírok 1847-ben létrehozták a települést.

Ma az egyház vezetői innen felügyelik az egyház, 160 országra kiterjedő működését. A vezetőség azonban erősen decentralizált, mert az igazgatásnak helyi, regionális és országos szintjei is vannak, főleg a nem hivatásos papság működtetésében.

A Templom tér Utah elsőszámú turista látványossága, évente látogatók millióit vonzza. A Templom tér a Salt Lake templomból, a Tabernákulumból (a Mormon Tabernákulum Kórus otthona), az Assembly Hall-ból [Díszterem Épülete], és két látogatóközpontból áll.

A Templom tértől keletre fekvő téren található az Egyházi Irodaépület, az Egyházi Igazgatási Épület, a Joseph Smith Emléképület, valamint a Segítőegyleti Épület. Ezekben az épületekben az egyházi részlegek és az általános vezetőség irodái vannak.

A Templom tértől nyugatra helyezkedik el a Családtörténeti Könyvtár – a világ legnagyobb genealógiai létesítménye – és az Egyháztörténeti és Szépművészeti Múzeum.

A Templom tértől északra helyezkedik el a Konferenciaközpont – a 21 000 ülőhelyével a világ egyik legnagyobb előadóterme. Ebben az épültben rendezik a félévente tartott konferenciákat, melyeket az egész világra közvetítenek, valamint innen sugározzák azokat a zártláncú közvetítéseket is, melyek kizárólag az egyháztagok egy adott csoportjának szólnak.. Ezen kívül az épület koncertek és előadások népszerű helyszíne is. 

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.