Sajtóközlemény

A Légy a világ világossága! kezdeményezés adományokat gyűjtött jótékonysági szervezetek részére

Adományautomaták tíz helyszínen

Közel 159 000 terméket vásárolt meg a nagyközönség Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza világméretű kezdeményezésének részeként. A Légy a világ világossága: Egyenként mindenkinek erőfeszítés, amely a rászorulóknak való adományozást célozta a 2019-es karácsonyi időszakban, hivatalosan december 1-én vette kezdetét és a hónap végéig tartott. Ez volt a kezdeményezés negyedik éve.

Egy nyitórendezvényt tartottak a népszerű adományautomatáknál, amelyeket tíz helyszínen állítottak fel az Egyesült Királyságban, az Amerikai Egyesült Államokban és a Fülöp-szigeteken.

Az automaták könnyűvé teszik az olyan világméretű jótékonysági szervezeteknek való adományozást, mint az UNICEF, a Church World Service, a WaterAid, a Water For People és az International Medical Corps.

Eddig mintegy 3,9 millió dollár gyűlt össze ezeknél a piros automatáknál a jótékonysági szervezetek számára. Az adományozók több mint 100 000 alkalommal fizettek bankkártyával az automatáknál.

A megvásárolt tételek között volt csaknem 63 000 csirke, 1,6 millió adag étel, közel 955 000 oltás, több mint 3500 pár cipő és több mint 7200 szemüveg.

 Az Amerikai Egyesült Államokban a következő helyszíneken találhatók automaták: Arizona, Gilbert; Kalifornia, San Jose; Colorado, Denver; Hawaii, Laie (Oahu); Nevada, Las Vegas; New York; valamint Utah, Orem és Salt Lake City. A világ más pontjain az angliai Londonban, valamint a Fülöp-szigeteki Manilán kerültek elhelyezésre automaták.

Előadók csatlakoztak világszerte a kezdeményezéshez, a zene által osztva meg üzeneteket.

A Légy a világ világossága! kezdeményezésre az elmúlt hetekben felfigyelt a média is – többek között a londoni Daily Mail is beszámolt róla.

Különleges vasárnapi istentisztelet

Gyülekezetek egyházszerte különleges karácsonyi istentiszteletek tartottak december 22-én, vasárnap. A nagyközönséget meghívták, hogy vegyenek részt az egyórás, Krisztus-központú gyűlésen. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza ehhez hasonló gyűléseinek időpontjaiért keresd fel a ChurchofJesusChrist.org honlapon található gyülekezetiház-keresőt.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.